Menu
Your Cart

Сладък пелин стрък рязан (Artemisia annua) 100г

Сладък пелин стрък рязан (Artemisia annua) 100г
Сладък пелин стрък рязан (Artemisia annua) 100г
8,40лв.
Без ДДС: 7,00лв.
  • В наличност: В наличност
  • Продукт: Сладък пелин 100г
  • Продуктов №: 347

Сладкия пелин е билка и към настоящият момент сладкият пелин е една от най-добре изследваните клинично билки и е показала изключителни ползи за здравето, с което в момента е водеща билка за различни здравословни проблеми.
Други имена: Artemisinin, Quinghao (китайски), Сладък градински чай, Абсент, Армоаз, Афсантин, Адженджо, Алвин, Армоаз, Артезиан
Действие на Сладък пелин - Пелинът е билка. Надземните растителни части и маслото се използват както в народната медицина и билколечението, така и при създаването на конвенционални лекарства. Сладкият пелин се използва при различни проблеми с храносмилането като загуба на апетит, разстроен стомах, заболявания на жлъчния мехур и чревни спазми. Пелинът се използва също за лечение на висока температура, чернодробни заболявания, депресия, мускулни болки, загуба на паметта. Оказва противопаразитно и детоксикиращо действие - при опаразитяване и инфекции с червеи и всички видове паразити. Спомага за увеличаване на сексуалното желание. Действа като тоник, както и за стимулиране на изпотяването.
Начин на употреба на Сладък пелин - 1,5 грама сладък пелин или 1/2 чаена лъжичка сладък пелин се запарва за 10 минути със 600 мл вряла вода. Получения чай се прецежда и се пие със стайна температура три пъти дневно 15 минути преди хранене.
За дозиране моля използвайте следната формула: 0,02 грама за килограм телесно тегло за възрастен.