Menu
Your Cart

Натурално брашно от рожков Aksuvital 200г

Натурално брашно от рожков Aksuvital 200г
Натурално брашно от рожков Aksuvital 200г
14,40лв.
Без ДДС: 12,00лв.
  • В наличност: В наличност
  • Продукт: Aksuvital брашно от рожков 200г
  • Продуктов №: 106

Рожковото брашно се отличава с ароматен карамелов вкус и естествена сладост. То е бедно на калории и мазнини и може да се използва като заместител на какаото при приготвянето на десерти и напитки.

Брашното от Рожков е направено от плодовете на вечнозеленото храстовидно дърво рожков, което расте по Средиземноморските райони. Развива се добре на места с топъл до умерен климат, като понася горещи и влажни крайбрежни зони, както и суша. Плодовете му наподобяват семенни шушулки, които са ядивни, това е и причината поради която се отглежда.

Плодовете от Рожков са били използвани за подсладител, още преди да бъдат познати захарната тръстика и захарното цвекло. Днес тези чудни плодове се използват и в козметиката, при обработката на тютюн и производството на хартия.

Брашно от рожков съдържа голямо количество калций (три пъти повече, отколкото какаото), магнезий, калий, микроелементите: желязо, мед, никел, манган и хром, а също и витамините: В1, В2 и А. 

Употреба: Брашно от рожков е много подходящо за правене на сладки изкушения. Дали ще са палачинки, кексове или мусове, то придава леката си сладост и е чудесен заместител на какаото. А за още по-шоколадов вкус можеш да комбинираш масло от рожков с какао.

Съставки: 100% брашно от рожков, не съдържа други добавки и консерванти.

Хранителни стойности за 100г 

Енергия 93,6kcal

Протеини 2,91g

Мазнини 0,71g 

Въглехидрати 18,89g 

Начин на съхранение: Да се съхранява на сухо и прохладно място, без пряка слънчева светлина.

Произведено в Турция от Aksu Vital STI.