Menu
Your Cart

Siltona студено пресовано нефилтрирано масло от бял трън 250мл

Siltona студено пресовано масло от бял трън 250мл
НАЙ-ПРОДАВАН ПРОМОЦИЯ -42 %
Siltona студено пресовано нефилтрирано масло от бял трън 250мл
10,80лв.
6,30лв.
Без ДДС: 5,25лв.
  • В наличност: В наличност
  • Продукт: Siltona масло от бял трън 250мл
  • Продуктов №: 367

Siltona е студено пресовано масло при температури от 36С до 42С с което се гарантира запазване на всички полезни витамини и минерали,  Омега 3, Омега 6, Омега 9 и Омега 7. Това масло е БЕЗ примеси и е100% натурално.

Консистенцията му е по-гъста, отколкото при филтрираното масло, поради наличието на фини частици от семката. Не филтрираното масло от бял трън може да се приема както за профилактика (1-2 супени лъжици на ден), така и подпомагане на ефекта със стандартно лечение (3-4 супени лъжици на ден). Има интересен вкус от съчетанието на семе и нежен аромат на масло. Може да се добавя към храни (без термична обработка ) и салати. 
СЪДЪРЖАНИЕ: 30% частици, 70% масло. РАЗКЛАТЕТЕ ДОБРЕ ПРЕДИ УПОТРЕБА!

Приложения:
Като куленарен продукт - 
Идеално е за салати и студени ястия. При термична обработка е възможно да загуби част от полезните си свойства. На ден може да се приема перорално от 1-3 супени лъжици или да се добавя към салатки и студени ястия. Много известни шеф готвачи използват маслото от бял трън за своите хранителни режими и често го наричат СУПЕР ХРАНА.
Характеристики на белия трън: През 1986 г. Белият трън е признат за лечебно растение, което е на едно от първите места сред средствата, които участват в лечението на болести на черния дроб. Белият трън помага в лечението на чернодробни заболявания, причинени от употреба на алкохол, лекарства, различни отрови, инфекциозни заболявания;
Често белият трън се употребява при алкохолен хепатит, алкохолна цироза , стеатоза, хемороиди и болести на жлъчния мехур. Установено е, че ако човек има повишени стойности на ензимите ALAT и ASAT, маслото от бял трън може да съдейства за понижаването им.
Белият трън действа на организма жлъчегонно, потогонно, диуретично, противовъзпалително, повишава образуването и отделянето на жлъчен сок, помага при камъни в жлъчния мехур и така подобрява храносмилането и обмяната на веществата в организма. Белият трън регулира храносмилането, благодарение на антитоксичния си ефект, предпазвайки черния дроб от проникването на токсични вещества в него и помагайки за отстраняването им.
В американски лаборатории все още се проучват всички полезни свойства на белия трън, включително и антитуморното действие на белия трън, но има твърдения, че той спира развитието и разпространението на раковите клетки в черния дроб, простатата, шийката на матката и дебелото черво.
Потвърдено е че маслото от бял трън стимулира лактацията, намалява нивото на “лошия” холестерин и действа благоприятно на болни с диабет тип 2.
Маслото от бял трън е ценен диетичен продукт. Полезните му качества се дължат на токоферола, каротиноидите, комплекса от полиненаситени мастни киселини, които свързват “вредния” холестерин в удобна за изхвърляне от организма форма. Маслото от бял трън се получава от семената му при процеса студено пресоване. Подходящо е за всеки, който живее в замърсена среда, употребява алкохол, цигари, лекарства, пестициди, токсини, подпомага регенерирането, укрепването и защитата на чернодробните клетки. Твърди се, че антиоксидантният му ефект е десет пъти по-силен, отколкото при витамин Е.
Маслото от бял трън съдържа витамин F, известен като стопяващ мазнините, витамин Е – витамина на младостта. Освен това маслото от бял трън съдържа ценните минерали цинк, селен, йод, мед, бор и други биологично активни вещества, полезни за организма. То има ранозаздравяващо действие, противовъзпалително и възстановяващо свойство, има и противосклеротичен ефект, оздравява кръвоносните съдове и намира приложение в лечението на сърдечно-съдовата система. Благодарение на хранителните вещества, които маслото от бял трън съдържа, то подхранва кожата, засилва растежа на косата, подобрява зрението, повишава тонуса на организма.