Шалгамът е натурална и изключително полезна напитка произведена от сок от лилав морков чрез естествена ферментация. Лилавия морков се смята за прародител на съвременния морков, който съдържа в пъти повече полезни вещества и антиоксиданти. Шалгам не съдържа захар, изкуствени оцветители и консерванти...
Спирулина на прах е най-пълноценната храна на планетата. Спирулина на прах е синьо-зелено микроводорасло с висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Спирулина съдържа 23 пъти повече желязо от спанакa, повече протеин отколкото ..
Спирулина е най-пълноценната храна на планетата. Спирулината е синьо-зелено микроводорасло с висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Спирулина съдържа 23 пъти повече желязо от спанакa, повече протеин отколкото която и ..
Това турско кафе има невероятен аромат, като при неговото приготвяне се формира гъст каймак. Има изключителен вкус и аромат на традиционното силно турско кафе. Обикновено се сервира с чаша студена вода и няколко парченца традиционен турски локум. Начин на приготвяне: Приготвя се на котлон в джезве. ..
Информация за Enokvas екстракт от глог с високо съдържание на феноли 250млEnokvas се извлича от плодове, семена и листа на глог. Съдържа мощни флавоноиди с висока антиоксидантна плодова активност.Той е много богат на витамин С и е в течна форма в стъклени бутилки от 250 мл.Не съдържа консе..
Леко стрити листа на добре изсушена подправка босилек.Освен неповторимия си вкус, босилекът притежава и множество полезни за здравето свойства, които се дължат на съдържащите се в него лековити вещества. Желязо, фолиева киселина, калий, цинк, мед, етерично масло, камфор, витамини В и С са само част ..
Куркума (Curcuma longa) е многогодишно тревисто растение със силно разклонена коренова система. Произхожда от Югоизточна Азия и се използва в Аюрведа като подправка и лечебно растение от хилядолетия. През 1815 г. от корена на растението е изолиран куркуминът – активната съставка на куркумата, която ..
Лютия червен пипер на люспи е идеален за месни ястия, някои видове италиански сосове, супи, сирена, гъби, кебапчета, салати, равиоли, черкеско пиле, унгарски национални ястия „гулаш“ и за всички видове туршии...
Кимионът (Cuminum cyminum) е растение и подправка, култивирана първоначално в Средиземноморието. Най-много се отглежда в Мароко, Египет, Индия, Сирия, Северна Америка и Чили. Кимионът е едногодишно тревисто растение. Има нежно стъбло, което се разклонява и достига височина от около 30 cm. Листата са..
За получаване на подправката черен пипер плодовете се берат преди да са напълно узрели и да станат червени на цвят. Когато се изсушат кожата им се набръчква и става черна. Черният пипер съдържа алкалоида пиперин, на който се дължи лютивият вкус на подправката...
Сладък червен пипер – е една от най-важните подправки, която се използва предимно заради цветната му характеристика. Използва се в кухнята, във всички видове ястия, с изключение на сладките продукти, особено в много специални етнически ястия, където се търси червен цвят. Придава аромат и вкус на яйц..
Сладък червен пипер – е една от най-важните подправки, която се използва предимно заради цветната му характеристика. Използва се в кухнята, във всички видове ястия, с изключение на сладките продукти, особено в много специални етнически ястия, където се търси червен цвят. Придава аромат и вкус на яйц..