Menu
Your Cart

Dragon Superfoods Био Спирулина на таблетки 200бр

Dragon Superfoods Био Спирулина на таблетки 200бр
Dragon Superfoods Био Спирулина на таблетки 200бр
Award Winner
Assign specific blocks to specific products. The most comprehensive product selection rules in Opencart.
8,00лв.
Без ДДС: 6,67лв.
  • В наличност: В наличност
  • Продукт: Dragon Superfoods Био Спирулина на таблетки 200бр
  • Продуктов №: 366

Спирулина  е най-пълноценната храна на планетата. Спирулината е синьо-зелено микроводорасло с висока антиоксидантна активност и има имуностимулиращо действие, лесноусвоим източник на ценни хранителни вещества. Спирулина съдържа 23 пъти повече желязо от спанакa, повече протеин отколкото която и да е друга храна и 3 пъти повече калций от млякото. Със своето 65% протеиново съдържание,Спирулина на таблетки  е храната с най- високо протеиново съдържание. Протеинът от спирулина съдържа всички 8 незаменими аминокиселини, което го прави най-завършеният  протеин изобщо. Спирулина на таблетки детоксикира организма от токсините.

Био Спирулина на таблетки на  Dragon Superfoods е изсушена чрез естествен процес, който запазва хранителните й съставки, след което се смила на таблетки. Тя се отглежда във филтрирани и естествени води, под строг контрол. Спирулина (Arthrospira pfatensis) представлява едноклетъчно синьо-зелено водорасло, което носи името си поради спираловидната клетъчна структура. Спирулина е с наситен тъмнозелен, леко синкав цвят, дължащ се на съдържанието на хлорофил  и със специфичен и характерен вкус и аромат. Със своето 65% протеиново съдържание,Спирулина на таблетки е храната с най- високо протеиново съдържание. Протеинът от спирулина съдържа всички 8 незаменими аминокиселини, което го прави най-завършеният  протеин изобщо. Спирулината съдържа витамините А, В1,В2, В6, В12, Е и К. Освен това, спирулината съдържа минерали, микроелементи, клетъчни соли, фитонутриенти и ензими, хлорофил и други пигменти. Спирулината е била открита от изследователи, изучаващи африканско племе. Племето било много бедно и имало ограничен достъп до плодове, зеленчуци и месо. Въпреки това, те останали здрави благодарение на факта, че те редовно консумирали тъмно водорасло, което растяло наоколо. Това водорасло, сега познато като Спирулина, било изваждано от езерото и изсушавано, за да може племето да го консумира. Това помогнало на хората да приемат протеини и други хранителни вещества, въпреки бедната диета и ограничени ресурси. Повечето хора не ядат достатъчно зеленчуци. Тъй като Спирулина на таблеткисъдържа голяма концентрация на хранителни вещества може да се каже , че една малка порция Спирулина има антиоксидантна сила на 5 порции от плодове и зеленчуци. В нея има по- голямо количество антиоксиданти и фитовещества, отколкото в боровинките и спанака, взети заедно. Водораслото се придобива главно от езера, реки и блата. След събирането бива естествено изсушавано. Изсушаването позволява да се запази количеството на хранителните вещества, което може да бъде намалено под действието на висока температура. Лесна е за консумация – може да бъде добавена в смутита, напитки, йогурт, овесени ядки и др. Тя има специфичен дъх , заради високата концентрация на хлорофил, който обаче лесно може да се тушира с мед, цитруси или банан. Формата на прах позволява да се смесва в различни глазури, теста и др. Спирулина на таблеткине трябва да се използва като заместител на разнообразното, балансирано хранене и здравословен начин на живот. Консултирай се с лекар, преди да приемаш спирулина на таблетки, ако сте бременна, кърмиш или си в процес на лечение. Продуктът е подходящ за вегетарианци и вегани.
Под формата на таблетки, спирулината може да се сдъвче или погълне, което я прави лесна и удобна за употреба. Спирулината на Dragon Superfoods се отглежда във филтрирани и естествени води, под строг контрол.
Препоръчителна употреба: по 2-3 таблетки, 2-3 пъти на ден с вода, по време на хранене.
Да се пази от деца.
Съставки: спирулина на таблетки, от био земеделие. Този продукт естествено съдържа сулфити.