Menu
Your Cart

Kahve Мляно турско кафе с аромат на мастикова дъвка 100г

Kahve Мляно турско кафе с аромат на мастикова дъвка 100г
ИЗЧЕРПАН
Kahve Мляно турско кафе с аромат на мастикова дъвка 100г
3,60лв.
Без ДДС: 3,00лв.
  • В наличност: ИЗЧЕРПАН
  • Продукт: Kahve турско кафе с аромат на дъвка 100г
  • Продуктов №: 350

KAHVE DUNYASI С АРОМАТ НА ДЪВКА има неустоим аромат на смола, гъст каймак и изключителен вкус. Обикновено се сервир с чаша студена вода и няколко парченца локум.

Приготвя се на котлона в джезве или на разгорещен пясък. Като предварително се смесват 1 част кафе към 2 части вода като кафето непрекъснато се бърка до момента в който започва да се надига каймака – това е момента в който трябва да се махне от котлона и да се разлее по чашки. В Турция, по желание на клиента, още преди джезвето да се сложи на котлона в кафето добавят и няколко лъжички захар (наричат го още “шекерли” – подсладен), а в арабският свят го смесват допълнително и със смлян кардамон или мляна леблебия, които дават плътност и изключителна ароматна и вкусова нотка към кафето. Съществува и още една разновидност на турско кафе – наричана “сакъзлъ” – турско кафе с аромат на първа дъвка (смола).
Състав: ситно смлени изпечени зрънца кафе, аромат на дъвка (сакъз). Задължително съхранявайте кафе в плътно затворен буркан или метална кутийка за да запазите неговият вкус и неустоим аромат.
Производство и внос от Турция

Това кафе е подходящо и за машина, като задължително условие е ДА НЕ натъпквате плътно кафето в ръкохвадката за кафе.