Леко стрити листа на добре изсушена подправка босилек.Освен неповторимия си вкус, босилекът притежава и множество полезни за здравето свойства, които се дължат на съдържащите се в него лековити вещества. Желязо, фолиева киселина, калий, цинк, мед, етерично масло, камфор, витамини В и С са само част ..
Куркума (Curcuma longa) е многогодишно тревисто растение със силно разклонена коренова система. Произхожда от Югоизточна Азия и се използва в Аюрведа като подправка и лечебно растение от хилядолетия. През 1815 г. от корена на растението е изолиран куркуминът – активната съставка на куркумата, която ..
Лютия червен пипер на люспи е идеален за месни ястия, някои видове италиански сосове, супи, сирена, гъби, кебапчета, салати, равиоли, черкеско пиле, унгарски национални ястия „гулаш“ и за всички видове туршии...
Кимионът (Cuminum cyminum) е растение и подправка, култивирана първоначално в Средиземноморието. Най-много се отглежда в Мароко, Египет, Индия, Сирия, Северна Америка и Чили. Кимионът е едногодишно тревисто растение. Има нежно стъбло, което се разклонява и достига височина от около 30 cm. Листата са..
За получаване на подправката черен пипер плодовете се берат преди да са напълно узрели и да станат червени на цвят. Когато се изсушат кожата им се набръчква и става черна. Черният пипер съдържа алкалоида пиперин, на който се дължи лютивият вкус на подправката...
Сладък червен пипер – е една от най-важните подправки, която се използва предимно заради цветната му характеристика. Използва се в кухнята, във всички видове ястия, с изключение на сладките продукти, особено в много специални етнически ястия, където се търси червен цвят. Придава аромат и вкус на яйц..
Сладък червен пипер – е една от най-важните подправки, която се използва предимно заради цветната му характеристика. Използва се в кухнята, във всички видове ястия, с изключение на сладките продукти, особено в много специални етнически ястия, където се търси червен цвят. Придава аромат и вкус на яйц..
Пушен пипер на люспи (Исот или Урфа Бибер) – е пипер от изсушени люти чушки, люспите на който са влажни и без семки с интензивен лилаво-черен цвят. Има отчетлив опушен земен аромат и съблазнителен плодов пиперлив вкус. С ясни полутонове на кафе, шоколад, тютюн и стафиди, които му придават по-сложен ..
Сумак има приятна плодова кисела жилка и лек вишнев цвят. Сумакът е една от най-употребявани подправки в Близкият Изток. Сумакът е изключително вкусен, поръсен върху хумус. С него овкусяват ястия от домашни птици, риби, използват го за направа на сосове, салати, ориз, кюфтета, задушено месо, картофи..
Мляна канела, без примеси и добавки. Този продукт се отличава с изключително качество на турска марка Bağdat Baharat. Предлага се в плик от 45гр. Производство и внос от Турция...