Билките - Съюзници на здравето RSS Feed
Информация за полезни билки, чайове и лек от природата.
0
69
Оцетът от глог се получава чрез ферментация на плодовете на храста глог (Crataegus monogyna или Crataegus laevigata). Процесът е естествен – от плодова ферментация до образуване на оцетна киселина, при което се запазват и дори засилват лечебните свой..
0
58
Оцетът от кайсии е натурален ферментирал продукт, получен чрез двойна ферментация на добре узрели кайсии. Първоначално плодът ферментира в алкохол (подобно на вино), след което се подлага на втора ферментация с помощта на оцетнокисели бактерии, превр..
0
734
МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР – СЪСТАВ, ПОЛЗИ, ДЕЙСТВИЕ И УПОТРЕБАМаслото от семена на нар (Punica granatum) е изключително ценно растително масло, получавано чрез студено пресоване на семената на нара. Това масло е известно със своите мощни антиоксидантни ..
0
223
Горската теменуга (Viola odorata), позната още като виолетка, е популярно растение, използвано от векове в народната медицина заради своите ароматни цветове и ценни лечебни свойства. Маслото от горска теменуга се добива чрез екстракция на цветовете и..
0
597
Маслото от какао се извлича от какаовите зърна (Theobroma cacao) чрез студено или топло пресоване. То е твърдо при стайна температура, има кремаво-жълт цвят и характерен шоколадов аромат. Това масло е изключително стабилно и дълготрайно, благодарение..
0
235
Маслото от лют пипер (обикновено Capsicum annuum или Capsicum frutescens) се получава чрез накисване на сушени или пресни люти чушки в базово растително масло (зехтин, сладък бадем, гроздови семки и др.). По този начин се извличат активните компонент..