Menu
Your Cart

Билките - Съюзници на здравето RSS Feed

Информация за полезни билки, чайове и лек от природата.
10 юни ОЦЕТ ОТ ГЛОГ – ЕДИН МАЛКО ПОЗНАТ, НО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЦЕНЕН НАТУРАЛЕН ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕТО НА СЪРЦЕТО И КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА
0 69
Оцетът от глог се получава чрез ферментация на плодовете на храста глог (Crataegus monogyna или Crataegus laevigata). Процесът е естествен – от плодова ферментация до образуване на оцетна киселина, при което се запазват и дори засилват лечебните свой..
10 юни ОЦЕТ ОТ КАЙСИИ – ЕДИН НАТУРАЛЕН ПРОДУКТ С БОГАТ СЪСТАВ И ЦЕННИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО И КРАСОТАТА
0 58
Оцетът от кайсии е натурален ферментирал продукт, получен чрез двойна ферментация на добре узрели кайсии. Първоначално плодът ферментира в алкохол (подобно на вино), след което се подлага на втора ферментация с помощта на оцетнокисели бактерии, превр..
03 май МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР – МАСЛОТО С АНТИРАКОВ И АНТИЕЙДЖ ЕФЕКТ
0 734
МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР – СЪСТАВ, ПОЛЗИ, ДЕЙСТВИЕ И УПОТРЕБАМаслото от семена на нар (Punica granatum) е изключително ценно растително масло, получавано чрез студено пресоване на семената на нара. Това масло е известно със своите мощни антиоксидантни ..
03 май МАСЛО ОТ ГОРСКА ТЕМЕНУГА – СЪСТАВ, ПОЛЗИ, ДЕЙСТВИЕ И УПОТЕРБА
0 223
Горската теменуга (Viola odorata), позната още като виолетка, е популярно растение, използвано от векове в народната медицина заради своите ароматни цветове и ценни лечебни свойства. Маслото от горска теменуга се добива чрез екстракция на цветовете и..
27 апр КАКАОВО МАСЛО – ИСТИНСКО ПРИРОДНО СЪКРОВИЩЕ ЗА КОЖАТА, ЗДРАВЕТО И ДУШАТА
0 597
Маслото от какао се извлича от какаовите зърна (Theobroma cacao) чрез студено или топло пресоване. То е твърдо при стайна температура, има кремаво-жълт цвят и характерен шоколадов аромат. Това масло е изключително стабилно и дълготрайно, благодарение..
27 апр МАСЛО ОТ ЛЮТ ПИПЕР – СЪСТАВ, ПОЛЗИ, ДЕЙСТВИЕ И РЕЦЕПТИ
0 235
Маслото от лют пипер (обикновено Capsicum annuum или Capsicum frutescens) се получава чрез накисване на сушени или пресни люти чушки в базово растително масло (зехтин, сладък бадем, гроздови семки и др.). По този начин се извличат активните компонент..
Показани са от 1 до 6 от общо 85 резултата на (15 страници)