Menu
Your Cart

Билките - Съюзници на здравето RSS Feed

Информация за полезни билки, чайове и лек от природата.
15 юли СЛАДЪК ПЕЛИН – БИЛКАТА СРЕЩУ ТРЕСКА, МАЛАРИЯ, РАК, ПАРАЗИТИ И ДР.
0 67
Към настоящият момент сладкият пелин е една от най-добре изследваните клинично билки и е показала изключителни ползи за здравето, с което в момента е водеща билка за различни здравословни проблеми. В Китай се използва от дълбока древност за лечение н..
06 юли БЯЛ РАВНЕЦ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА БИЛКА ЗА ЖЕНИТЕ ВЪВ ВСЯКА ВЪЗРАСТ
Mitko 0 234
Бял равнец а на латински Achillea millefolium„Белият равнец е нашият най-добър помощник при редица тежки заболявания, на първо място обаче билката е целебна за жените. В записките си пастор Кнайп казва: „Колко беди щяха да си спестят жените, ако от в..
24 май СУПЕРХРАНАТА СПИРУЛИНА - ПОЛЗИ И ДЕЙСТВИЯ
0 10129
Какво е спирулина? Спирулина е микроскопично синьо-зелено водорасло с многогодина история. Преди повече от 6000 г.  Ацтеките и Маите, които са живяли на територията на днешно Мексико са познавали тайните на водораслите Спирулина. Днес тази удивителна..
07 окт. ЦАРИЧЕ / ШАПИЧЕ - ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА И ПРИЛОЖЕНИЯ
0 7398
ЦАРИЧЕ / ШАПИЧЕ (ALCHEMILLA VULGARIS)Съдържание на билката цариче (шапиче):Билката съдържа около 10% танини, производни на галовата и елаговата киселина, които преобладават в коренището, флавоноидни вещества, витамин С, захари, смоли и др. Основно д..
19 авг. МАТОЧИНА - ДЕЙСТВИЯ И ПРИЛОЖЕНИЯ
Деница 0 3100
Маточината (Melissa officinalis) е билка от семейство Ментови, която има химически състав, привличащ пчелите. Химичните съединения на билката имат подобни на пчелните феромони, поради което тя привлича летящите насекоми. Всъщност ботаническото име на..
02 авг. ДИВА МАЩЕРКА - ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ БРОНХИТ, ПНЕВМОНИЯ, КОВИД И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ
Деница 0 2928
ДИВА МАЩЕРКАДивата мащерка е сред най-популярните билки у нас, чиято здравословна слава се носи още от древни времена. Съдържа антиоксиданти и антимикробни съставки, благодарение на които успешно се бори с различни вируси, гъбички, паразити и бактери..
Показани са от 1 до 6 от общо 17 резултата на (3 страници)