Блог - нос RSS Feed
0
69
Оцетът от глог се получава чрез ферментация на плодовете на храста глог (Crataegus monogyna или Crataegus laevigata). Процесът е естествен – от плодова ферментация до образуване на оцетна киселина, при което се запазват и дори засилват лечебните свой..
0
58
Оцетът от кайсии е натурален ферментирал продукт, получен чрез двойна ферментация на добре узрели кайсии. Първоначално плодът ферментира в алкохол (подобно на вино), след което се подлага на втора ферментация с помощта на оцетнокисели бактерии, превр..
0
246
Маслото от синап се извлича от семената на синапа (бял, черен или кафяв синап), които принадлежат към род Brassica. То се използва от векове в традиционната медицина на Индия, Китай, Близкия изток и дори в народната медицина на Балканите. Отличава се..
0
203
Маслото от магданоз се извлича чрез парна дестилация от семената, листата или корените на растението Petroselinum crispum. То е силно концентрирано и притежава характерен зелен, тревист и леко пикантен аромат. Въпреки че магданозът е познат най-вече ..
0
168
Маслото от кресон (крес) е натурален продукт, който се извлича от семената на растението Nasturtium officinale. Кресонът е известен със своите хранителни и лечебни свойства, а неговото масло е изключително богато на полезни вещества, които могат да д..
0
305
Маслото от чесън е мощен природен продукт, който се използва от векове в народната медицина за лечение на различни заболявания. Богато на активни съединения, като алицин и серни съединения, това масло притежава антимикробни, противовъзпалителни и иму..