Блог RSS Feed
0
62
Маслото от синап се извлича от семената на синапа (бял, черен или кафяв синап), които принадлежат към род Brassica. То се използва от векове в традиционната медицина на Индия, Китай, Близкия изток и дори в народната медицина на Балканите. Отличава се..
0
46
Маслото от магданоз се извлича чрез парна дестилация от семената, листата или корените на растението Petroselinum crispum. То е силно концентрирано и притежава характерен зелен, тревист и леко пикантен аромат. Въпреки че магданозът е познат най-вече ..
0
79
Маслото от конски кестен се извлича от семената на дървото Aesculus hippocastanum чрез мацерация - извличане в базово масло (като зехтин, бадемово или слънчогледово масло) или чрез екстракция – студено пресоване. Маслото е богато на биологично активн..
0
50
Маслото от шафранка (Carthamus tinctorius), наричано още шафранково масло, се извлича от семената на растението шафранка – бодлив тревист едногодишен вид, който принадлежи към семейство Сложноцветни. Шафранката не бива да се бърка с шафрана – скъпата..
0
253
Маслото от прасковени ядки е натурален продукт, извлечен чрез студено пресоване на семената на прасковата (Prunus persica), така то запазва максимално хранителните вещества и активните съединения. То се отличава с богат състав и множество полезни сво..
0
97
Маслото от кресон (крес) е натурален продукт, който се извлича от семената на растението Nasturtium officinale. Кресонът е известен със своите хранителни и лечебни свойства, а неговото масло е изключително богато на полезни вещества, които могат да д..