Блог - метаболизъм RSS Feed
0
98
Маслото от лют пипер (обикновено Capsicum annuum или Capsicum frutescens) се получава чрез накисване на сушени или пресни люти чушки в базово растително масло (зехтин, сладък бадем, гроздови семки и др.). По този начин се извличат активните компонент..
0
99
Маслото от шафранка (Carthamus tinctorius), наричано още шафранково масло, се извлича от семената на растението шафранка – бодлив тревист едногодишен вид, който принадлежи към семейство Сложноцветни. Шафранката не бива да се бърка с шафрана – скъпата..
0
239
МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН – СЪСТАВ, ПОЛЗИ И ДЕЙСТВИЕ
Маслото от бял трън (Silybum marianum) е едно от най-популярните натурални масла, използвани за поддържане на здравето на черния дроб, кожата и цялостния организъм. То се извлича от семената на растението ..
0
258
Оцетът от фурми е традиционен натурален продукт, широко използван в Близкия изток и Северна Африка, заради своите здравословни и кулинарни свойства. Той се произвежда чрез естествена ферментация на фурмите, което води до богат на хранителни вещества ..
0
331
HIPPOPHAE RHAMNOIDES
Облепиха, наричан още ракитник или морски зърнастец е малък храст, който много често се среща в живи плетове. Лесно се разпознава по оранжевите му плодове, които растат на гроздове.
Използван е от хиляди години, заради многобройн..
0
414
Екстрактът от фурми е изцяло натурален продукт, без добавена захар, оцветители и консерванти. Той се приготвя чрез студено пресоване на фурмите, за да се извлече естественият им сироп. Фурмите са богат източник на фибри, витамини и минерали, включите..