МАКАДАМИЯ, MACADAMIA INTEGRIFOLIAНаричат я още Австралийски или Куинсландски орех. Открита е от аборигените преди повече от 5000 години. С този орех те са търгували с първите бели заселници на Източния бряг на Австралия. Макадамия е бавнорастящо дърв..
МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА, OENOTHERA BIENNIS
Вечерната иглика се появява в Европа през XVII в. По това време тя е вече широко използвана от коренното население на Северна Америка. У нас е позната още като едроцветна пупалка, свещица, вечерна роза, върб..
АРГАН, ARGANIA SPINOSAНаричат го Дървото, което дава живот! Записано е в регистъра на световното наследство. Било е почитано от векове в Мароко като свещено. Легендата разказва, че по милостта на Аллах е дадено във времена на тежка мизерия като спасе..
ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ, TRITICUM VULGARE
Това масло може да присъства ежедневно в храната на всеки, като съставка в микс от масла. Ползите от него са многобройни и неоспорими! Ембрион на зърното, пшеничният зародиш е най-богатата на хранителни вещества час..
Почти няма салата, която да не подправяме с оцет. Въпросът е какъв ще е той. Преди ни беше известен винения оцет, постепенно се наложи ябълковия. Сега вече на пазара има такова разнообразие от видове оцет, че всеки може да прави неограничен избор. На..
Какво е спирулина?
Спирулина е микроскопично синьо-зелено водорасло с многогодина история. Преди повече от 6000 г. Ацтеките и Маите, които са живяли на територията на днешно Мексико са познавали тайните на водораслите Спирулина. Днес тази удивителна..