Блог - холестерол RSS Feed
0
50
Маслото от шафранка (Carthamus tinctorius), наричано още шафранково масло, се извлича от семената на растението шафранка – бодлив тревист едногодишен вид, който принадлежи към семейство Сложноцветни. Шафранката не бива да се бърка с шафрана – скъпата..
0
360
Оцетът от смокини е натурален продукт, получен чрез ферментация на смокини. Той се отличава с богат състав, множество здравословни ползи и разнообразно приложение в кулинарията и народната медицина. В тази статия ще разгледаме подробно състава, ползи..
0
301
Маслото от горчив пъпеш, известно още като масло от момордика (Momordica charantia), е ценен натурален продукт, който се извлича от семената на този екзотичен плод. Момордиката е растение, разпространено предимно в Азия, Африка и Южна Америка и е изв..
0
292
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ СЕМКИ НА СМОКИНЯ – СЪСТАВ, ДЕЙСТВИЕ И УПОТРЕБА
Маслото от семки на смокиня е ценен натурален продукт, извличан чрез студено пресоване на малките семена, намиращи се в плодовете на смокинята (Ficus carica). Това масло е сра..
0
201
МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН – СЪСТАВ, ПОЛЗИ И ДЕЙСТВИЕ
Маслото от бял трън (Silybum marianum) е едно от най-популярните натурални масла, използвани за поддържане на здравето на черния дроб, кожата и цялостния организъм. То се извлича от семената на растението ..
0
194
Оцетът от фурми е традиционен натурален продукт, широко използван в Близкия изток и Северна Африка, заради своите здравословни и кулинарни свойства. Той се произвежда чрез естествена ферментация на фурмите, което води до богат на хранителни вещества ..